Föreningen

Utbudet är stort och varierande. Kullagatan och shoppingstråket ner till södercentrum kantas av över 500 butiker samt 160 restauranger och caféer.


Landets äldsta gågata i härlig stadsmiljö finns i Helsingborgs centrum och etablerades 1961. Kullagatan är ett stråk kantat med historisk bebyggelse. Husen är byggda under olika tidsepoker med karaktär från klassicism, jugend och funktionalism (funkis).


På shoppingstråket, som inkluderar sidogatorna Kolmätargränd, Norra Strandgatan, Nedre Långvinkelsgatan, Södra respektive Norra Storgatan och Ålgränden hittar du såväl kända märkesbutiker, från billigt till dyrt, stora och små, till lokala butiker. Mode är hett i Helsingborg och det är bara Stockholm och Göteborg som kan erbjuda samma utbud av trendiga specialbutiker med senaste modet.


Ålgränden är en kulinariskt port till Kullagatan och där ligger bl.a. specialbutiker inom delikatess, ost, fisk mm och som ger gourmanderna sensoriska överraskningar och tillfredställelse.


I själva stadskärnan ligger dessutom två livsmedelsbutiker, systembolaget, spelbutik samt Zoégas cafébutik där man själv kan välja ut sina klassiska Helsingborsbönor.


Kullagatan är kanske Helsingborgs svar på Upper East Side eller Stureplan. Vi har pulsen, närheten till stranden och alla fina gångstråk, kulturella etablisamang men även lungnet trots det unika cityläget.


Vi är 33 medlemmar som bor i 2:or, 3or eller 4or i etage med endast 800 m till Knutpunkten där all kommunikation som buss, tåg och båt finns samlade. Tåget till Köpenhamns flygplats som går direkt utan byten tar ca 1 tim. Flygbussen till Ängelholms/Helsingborgs flygplats går dessutom utanför husknuten.


Längs Ålgränden och Kullgatan har vi äringsidkare som är verksamma inom retail på olika nischade sätt. Vi hanterar dessa butiker inom ramen för vår Brf och i ett nära samarbete med innehavarna.


Innergården är vår gemensamma oas där vi träffas spontant eller organiserat vid olika tillfällen. Här kan man njuta av tystnaden, grilla lite, arrangera egna fester, barnen kan leka och detta är för oss som bor här en riktig “Hygge-Yta”!